Дріп-кава: смак із традиційним шармом

Дріп-кава: смак із традиційним шармом

Ці заварювальні пакети іноді ще називають одноразовою кавоваркою. І це не дивно, тому що в результаті їх використання напій виходить досить насиченим та ароматним. Усередині знаходиться мелена кава з обсмажених зерен. Такий формат нагадує чай у пакетиках, адже він також розрахований на швидке та зручне приготування.

Переваги дріп-кави

Такі порційні пакетики – справжня знахідка для тих, хто не має часу та можливості для приготування кави класичними способами. Вони стали просто незамінними в офісі чи поїздці, а також під час відпочинку на природі. Дріп-кава готується лише за кілька хвилин – для цього необхідна тільки гаряча вода.

Дріп-Кава Кенія 8 ШтУ пакетах міститься кава зі збалансованими характеристиками. Це стосується не тільки помелу та ступеня обсмажування, а й ваги. Пакетик розрахований на одну порцію. Також варто відзначити й кілька переваг, пов’язаних з чистотою приготування та вживання:

  • на дні немає гущі, а напій не містить дрібні кавові частинки;
  • кава не розсипається;
  • простіше мити чашку (після використання дріп просто викидається).

Зовнішній пакунок має спеціальне герметичне виконання, яке зберігає оригінальний смак та аромат. Багато експертів зазначають, що напій виходить набагато смачнішим і насиченішим, ніж при використанні краплинної кавоварки. Він міцний, але водночас і м’який.

Якщо порівнювати з порцією звичайної кави, то дріп коштує трохи дорожче. Однак цей невеликий недолік компенсується всіма перевагами, описаними вище. Рекомендується купувати дріп-каву, термін виготовлення якої не перевищує кількох місяців.

Спосіб приготування

Тут нічого складного немає, але про всяк випадок виробники наносять на пакунок інструкцію. Послідовність дій така.

  1. Розкрити пакетик.
  2. Прибрати спайку.
  3. Відкрити фільтр-пакет.
  4. Розкрити підставки, які фіксують дріп на чашці.

Дріп-Кава Мікс 4 Види Кави 8 ШтВажливо використовувати високу чашку, щоб вміст дріпу не контактував із водою. Оптимальна температура води – +95 °С. Вся процедура займає трохи більше ніж три хвилини. Матеріал виготовлення дріп-паку – фільтрувальний харчовий папір. У ньому кілька шарів, а у складі відсутні будь-які хімічні компоненти. Тому при контакті з окропом розчиняється лише кава.

Досить важливою є стадія додавання гарячої води. Необхідно, щоб вона заливалася дуже повільно — тонким струмком. Якщо наливати її швидко, то смак кави може розкритись не до кінця. Після додавання води бажано дати напою трохи настоятися.

Набір включає кілька елементів з картону. Вони складаються в конструкцію, необхідну для утримання фільтра на краях чашки. Що стосується самої кави, то найбільшою популярністю користується чиста арабіка. Також можуть бути суміші з робустою в різних пропорціях.

You may also like...