Ці заварювальні пакети іноді ще називають одноразовою кавоваркою. І це не дивно, тому що в результаті їх використання напій виходить досить насиченим та ароматним. Усередині знаходиться мелена кава з обсмажених зерен. Такий формат нагадує чай у пакетиках, адже він також розрахований на швидке та зручне приготування.
Переваги дріп-кави
Такі порційні пакетики – справжня знахідка для тих, хто не має часу та можливості для приготування кави класичними способами. Вони стали просто незамінними в офісі чи поїздці, а також під час відпочинку на природі. Дріп-кава готується лише за кілька хвилин – для цього необхідна тільки гаряча вода.
У пакетах міститься кава зі збалансованими характеристиками. Це стосується не тільки помелу та ступеня обсмажування, а й ваги. Пакетик розрахований на одну порцію. Також варто відзначити й кілька переваг, пов’язаних з чистотою приготування та вживання:
- на дні немає гущі, а напій не містить дрібні кавові частинки;
- кава не розсипається;
- простіше мити чашку (після використання дріп просто викидається).
Зовнішній пакунок має спеціальне герметичне виконання, яке зберігає оригінальний смак та аромат. Багато експертів зазначають, що напій виходить набагато смачнішим і насиченішим, ніж при використанні краплинної кавоварки. Він міцний, але водночас і м’який.
Якщо порівнювати з порцією звичайної кави, то дріп коштує трохи дорожче. Однак цей невеликий недолік компенсується всіма перевагами, описаними вище. Рекомендується купувати дріп-каву, термін виготовлення якої не перевищує кількох місяців.
Спосіб приготування
Тут нічого складного немає, але про всяк випадок виробники наносять на пакунок інструкцію. Послідовність дій така.
- Розкрити пакетик.
- Прибрати спайку.
- Відкрити фільтр-пакет.
- Розкрити підставки, які фіксують дріп на чашці.
Важливо використовувати високу чашку, щоб вміст дріпу не контактував із водою. Оптимальна температура води – +95 °С. Вся процедура займає трохи більше ніж три хвилини. Матеріал виготовлення дріп-паку – фільтрувальний харчовий папір. У ньому кілька шарів, а у складі відсутні будь-які хімічні компоненти. Тому при контакті з окропом розчиняється лише кава.
Досить важливою є стадія додавання гарячої води. Необхідно, щоб вона заливалася дуже повільно — тонким струмком. Якщо наливати її швидко, то смак кави може розкритись не до кінця. Після додавання води бажано дати напою трохи настоятися.
Набір включає кілька елементів з картону. Вони складаються в конструкцію, необхідну для утримання фільтра на краях чашки. Що стосується самої кави, то найбільшою популярністю користується чиста арабіка. Також можуть бути суміші з робустою в різних пропорціях.